Dag 3 – Medusa går en tur

Et eventyr om Medusa, der måske ikke er så slem som sit rygte

9. april, Dag 3 af 100-dages projektet. ‘Medusa går en tur’ er en historie om ikke at skue hunden på hårene og at vi ikke skal tro på alt, hvad vi læser.

Dagens historie – Medusa går en tur

Har du hørt om Medusa? Det eneste du behøver at vide er, at hun har slanger i stedet for hår og kan forvandle folk til sten ved at kigge på dem. Og så at hun er meget bedre end sit rygte.

For i historierne er Medusa ofte en skurk. Men der er ikke nogen der kan holde ud at være skurk-agtige hele tiden. Heller ikke Medusa. Og denne her morgen havde hun besluttet sig for at gå en tur. Inden hun gik ud redte hun sit slangehår og tog solbriller på. Det gik ikke sådan at gå rundt og forstene folk i tide og utide, tænkte hun, selvom det var det de fleste af hendes naboer troede hun gjorde.

Efter lidt tid kom hun til en bro, som var gået i stykker. Ved broen sad en arbejdsmand ved et lille bål og varmede noget i en gryde. Medusa ville spørge ham, hvornår broen blev repareret, så hun kunne komme om på den anden side. Men da arbejdsmanden så, hvem der spurgte, blev han bange for at hun ville forstene ham, så han gemte sig bag et træ.

Medusa forsikrede ham dog om at hun ikke ville forstene ham og arbejdsmanden fik fremstammet at han var løbet tør for sten at reparere broen med. Og da stenbruddet lå på den anden side af floden, anede han faktisk ikke, hvordan han skulle få fat i de sidste sten til at reparere broen. Og han kunne heller ikke komme hjem til sin familie. Så nu havde han lavet sig en portion havregrød og håbede på at en løsning ville vise sig.

Medusa skævede til den boblende gryde. Så fik hun en idé. “Dén fixer jeg” sagde hun, “men det kommer til at koste dig din frokost”. Og så tog hun og klattede grøden ud på jorden i små klumper med en ske. Arbejdsmanden kløede sig I hovedet og tænkte at Medusa nok var blevet helt tosset, når nu hun ikke ville forstene ham og bare kastede med grød på vejen.

Da gryden var tom lettede Medusa på solbrillerne. ZAP! sagde det. Og så var alle grødklatterne blevet til sten. Nu kunne arbejdsmanden reparere broen færdig og komme hjem til sin familie. Han fik det også helt dårligt over at han havde været så bange for Medusa , bare fordi at andre sagde hun var et frygteligt mønster. Som tak for hjælpen gav han hende en hel kurv af sten-fri vindruer.

Bag historien

Et af de sæt af terninger som jeg bruger i projektet er tematiseret omkring eventyr. Og nogle af disse viser så elementer fra særligt græske myter. Såsom myten om Medusa.
De er meget fine, men jeg føler også at de er meget låste i forhold til de historier der kan fortælles. Der er det sjovere at arbejde med de symboler der kan tolkes på. Det tog i al fald længere tid end de sidste to dage før brikkerne faldt på plads her.

Illustrationen blev lidt ‘rushed’. Det har været en lang dag og jeg ville gerne have historien ud over stepperne inden midnat. Så jeg synes den er lidt mangelfuld og fyldt med fejl. Men det er jo lidt en del af øvelsen med projektet her, sådan som jeg ser det: At det er bedre at få noget halv-bagt afsted, end at sidde og putte med noget, som ender med aldrig at blive færdigt.

Det er de her terninger der ligger til grund for dagens historie:

Myten om Medusa kunne vidst bruge en opdatering, sådan som Medusa straffes for at lade sig voldtage af Poseidon. Det er sgu ikke helt 2020/MeToo-kosher.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *