Samarbejde med K-Rådgiver

Rådgivning er svært. Podcasten K-Rådgiver hjælper

Det her har jeg glædet mig til at fortælle om. Jeg har nemlig startet et nyt projekt op med podcasten K-Rådgiver.

Som et supplement til podcasten udkommer der nogle opfølgende blogindlæg på K-Rådgivers hjemmeside. Blogindlæggene samler op på hovedpointerne fra de enkelte afsnit. Og det er her at jeg kommer ind i billedet. For jeg kommer til at levere nogle illustrationer til de blogindlæg.

K-Rådgiver – en podcast om kommunikationsrådgivning

Omdrejningspunktet for K-Rådgiver er kommunikationsrådgivning. I podcasten interviewer Michel Bech Winckler dygtige kommunikatører, for at få indsigt i specifikke emner, gode case-eksempler og stærke faglige argumenter. Som lytter kan du her få inspiration til at blive bedre til at kommunikere selv. Og ikke mindst til at hjælpe andre til kommunikere bedre. Det kan man også høre Michel fortælle om i podcastens pilotafsnit. Det kan du lytte til her, eller i din foretrukne podcast-afspiller.

Nyt med nyt på

Men hvad skal jeg så lave? Skal jeg snakke om at tegne? Ikke lige umiddelbart (men hvem ved hvad der sker længere nede ad vejen).

Der er tale om en slags kombination af grafisk facilitering og illustration. Jeg lytter et afsnit igennem og prøver at få de fremmeste pointer ned på papir. Det bliver altså min egen visuelle fortolkning af podcast-afsnittene. Det tror jeg ikke lige jeg har hørt om nogen der har prøvet før.

Samtidig kommer jeg til at bruge projektet til at prøve nogle ting af. Fordelen med et fortløbende kontinuerligt projekt er at jeg løbende kan udvikle på mine arbejdsgange og teknikker. Det er der ikke samme mulighed for i de mere afrundede opgaver. Det er rart at blive forpligtet på at levere noget med jævne mellemrum. I hverdagen kan der godt gå lidt lang tid mellem at jeg får hevet tid ud til at tegne – hvilket min undervældende blogaktivitet herinde er vidne om.

Da projektet er pro bono, føler jeg også en større frihed til at kunne bruge det til at udvikle mig personligt, end når jeg har en betalt opgave. For eksempel kommer jeg til at arbejde med digital rentegning af mine blyantsskitser og få arbejdet mere med min Intuos Pro, som har samlet lidt støv over de seneste to år.

Hvorfor er det fedt?

Det er først og fremmest fedt fordi K-Rådgiver er en gratis resurse til at blive klogere på kommunikation. Vidensdeling er godt. Og jeg tror det er gavnligt, at have indsigt i kommunikationsfaget for alle. God kommunikation kommer oftest ud af et godt samarbejde og der kan K-Rådgiver være en lille dør ind i et rum, som jeg oplever mange tager for givet. Mine illustrationer kan være med til at gøre den viden tilgængelig og gøre det nemmere at huske.

Jeg har nydt meget at lytte til de første to afsnit af podcasten. Her kan du høre hhv. kommunikationsforsker, underviser, rådgiver og forfatter, Anne Kathrine Lund fortælle om, hvad der gør en god (kommunikations)rådgiver og chefredaktør for K-News, Rasmus Lehmann Hylleberg fortælle om in-house medier.

Endelig er det fedt fordi samarbejdet har været længe undervejs. Ideer kan hvem som helst få – det er noget andet at føre dem ud i livet. De indledende skridt til K-Rådgiver blev taget for over 2 år siden og allerede dengang spurgte Michel mig om det var noget jeg var interesseret i at deltage i. For hvert projekt der bliver til virkelighed er der ti (mindst!) der blev ved tanken.

Gode ting (og Kløverost) tager den tid de skal tage. Derfor er jeg rigtig glad for at Michel er kommet i mål med at få udgivet sin podcast. At det første lille tankefrø har fået lov til at blive til en smuk podcast-blomst. Og at jeg stadig er involveret i en lille del af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *